19 februari 2022
11:30

KS Bandy

Referat: Skirö AIK - KS Bandy

Dags för bortamatch mot Skirö AIK, KS bandy behövde en vinst för att fortfarande ha chans att nå en slutspelsplats. Detta var en match mellan elitseriens två yngsta lag, Skirö idag med en medelålder på 19,1 och KS på 17,8. KS hade gjort lite omflyttningar laget och hade idag en trupp med enbart egna produkter. Matchen började med ett böljande ställningskrig och inget lag hade något direkt initiativ eller övertag i matchen. Inledningen präglades av många felpass från båda lagen vilket gjorde att det blev mycket spelvändningar. 20 minuter in i matchen hade Wilda Ejderfalk ett bra läge på högerkanten men Ida Blickander i Skirös mål räddade fint. Skirö hade sen efter 31 minuter ett bra läge där Elena Schulz i KS målet gjorde en fin räddning. Kort senare fick Skirö ett inslag på högerkanten som man lyfter in i straffområdet, bollen tar på någon spelare och dimper sedan ner framför Amanda Ramborgh som kan raka in 1-0 till Skirö. Efter 41 minuter får Wilda Ejderfalk på ytterligare ett fint skott som målvakten tappar ut till hörna, på Hörnan får Anna Egeberg iväg ett bra skott men även detta räddas av Skirös målvakt. I slutet av halvleken så gör Elena flera fina räddningar när skirö skapade flera lägen men halvleken slutar dock 1-0 till Skirö.

Sju minuter in i andra halvlek så kommer Karla Thuresson runt på vänsterkanten och slår en fin passning in till Amandra Ramborgh som enkelt kan styra in 2-0. Knappt hann KS göra avspel innan Karla Thuresson återigen trampade runt denna gång på vänsterkanten och hittade in till Iri Brattkull som kunde lägga in 3-0. Just då kändes det tungt för KS men tjejerna jobbade sig in i matchen och hade ett par bra lägen efter cirka 60 minuter. Inte så långt därefter hakas Vilma Fischer upp i straffområdet och domaren blåser straff. Wilda Ejderfalk sätter sedan straffen säkert vid målvaktens vänsterstolpe. Några minuter senare avlossar Vilma Fisher ett skott från vänsterkanten som målvakten inte får kontroll på och Wilma Skoglund Olsson håller sig påpassligt framme och gör sitt första Elitseriemål! Plötsligt var KS med i matchen igen. Men det dröjde tyvärr bara fem minuter innan Skirö punkterade matchen med två snabba mål av Karla Thuresson fram till 5-2 som också blev slutresultatet. Elena fick dock göra en fin frilägesräddning i slutet av matchen när en Skiröspelare blev fri.
Tyvärr så saknar KS lite precision i sina passningar vilket gör att Skirö ofta kan bryta KS uppspel ganska enkelt. Skirö hade lite bättre precision och framför allt Karla Thuresson hade väldigt bra fart på skridskorna.

Nu är det bara för KS tjejerna att ladda om och försöka ta revansch mot Skutskär i morgondagens hemmamatch i Ale Arena